Wij hebben al 1216 kinderen blij gemaakt met een mooi haarwerk!

Veel gestelde vragen

Moet het haar echt 30 cm lang zijn?
Ja, het haar moet echt minimaal 30 cm lang zijn. De meeste pruiken worden aangevraagd door meisjes. En zij wensen lang haar. Met 30 cm kunnen wij een pruik maken tot net op de schouders. Voor korte pruiken en de pruiken voor jongens hebben wij voldoende haar op voorraad liggen. Langer haar is vanzelfsprekend ook heel erg welkom!

Moet het haar los of in een vlecht gemeten worden?
Het haar mag los gemeten worden, het haar moet dan minimaal 30 cm zijn. Vervolgens dient het haar in een vlecht afgeknipt te worden, zodat het haar mooi bij elkaar blijft. Haar langer dan 30 cm is natuurlijk ook van harte welkom.

Waarom mag er geen geverfd of haar met high lights gedoneerd worden?
Voordat het haar wordt verwerkt tot een pruik wordt het deels ontschubt, dit voorkomt klitten in het haar. Wanneer wij dit doen bij behandeld (geverfd) haar zal dit juist averechts werken. Wanneer het haar chemisch behandeld wordt worden de haarschubben open gezet om het haar een andere kleur te geven. Deze haarschubben gaan niet meer helemaal dicht.

Na het ontschubben worden alle haren stuk voor stuk op een netje geknoopt. In eerste instantie zal de pruik er prachtig uitzien, maar na enkele uren dragen kunnen er veel klitten in komen. Deze klitten zijn in het verleden zo erg geworden dat de pruik weggegooid moest worden. 

Waar kan ik het haar laten afknippen?
Je kunt het haar gewoon bij je eigen kapper laten knippen. Leg goed uit dat je het haar wil doneren en zorg dat het wordt gevlochten voordat het wordt afgeknipt. Onder het kopje kappers kun je ook de adressen vinden van kapsalons die in geval van een haardonatie gratis of tegen een gereduceerd tarief willen knippen. Je moet daarvoor wel een afspraak maken. Informeer voorafgaand aan je bezoek goed naar de voorwaarden. 

Kan ik zien wat er met mijn haar gebeurt als ik het heb gedoneerd?
Helaas kunnen wij het eindresultaat van de uiteindelijke pruik niet laten zien, want voor één pruik zijn meerdere staarten nodig. Wij sorteren haar op kleur, lengte en structuur. De staarten die het meest op elkaar lijken worden verwerkt tot één pruik. Hierdoor is achteraf niet meer te zien waar jouw haar in verwerkt is. Ben je nieuwsgierig naar wat de kinderen van de pruik vinden. Bekijk dan de foto's en reacties op de pagina met bedankjes van de kinderen.

Kan ik mijn haar ook doneren als het in laagjes is geknipt?
Het haar mag ook worden gedoneerd als het in laagjes is geknipt, mits de kortste laag niet korter dan 20 cm is. Haar dat korter is dan 20 cm. is kan namelijk niet gebruikt worden.

Moet mijn haar nog met een bepaald product behandeld worden voordat ik het doneer?
We ontvangen je vlecht het liefst schoon en droog en zonder stylingsproducten. 

Hoe weet ik dat mijn haar goed is aangekomen?
Wanneer er een briefje met de naam, leeftijd en (e-mail)adresgegevens van de haardonor wordt meegestuurd, zullen wij een ontvangstbevestiging toesturen. Een handige invulformulier is hier te downloaden.

Kunnen jullie gebruikte pruiken of haarstukken ook gebruiken?
Nee, helaas kunnen wij geen reeds gemaakte of gebruikte pruiken en/of haarstukken gebruiken. Deze zijn al bewerkt en kunnen niet nogmaals bewerkt worden. Wij leveren maatwerk en dit gebeurt met een nieuw/onbehandeld haar. We hopen dat je hier begrip voor hebt.

Hoe kan ik een pruik aanvragen?
Zie het kopje ‘Als je een pruik wilt’ op de website.

Ik heb een leuke actie bedacht, hoe kan ik jullie daarvan op de hoogte stellen en/of daarvoor uitnodigen?
Door het aanvraagformulier in te vullen op de website. Uiteraard kun je ook een E-mail sturen om ons op de hoogte te brengen van je actie. Zodra wij het actie logo hebben toegestuurd is je actie officieel en mag je starten met de organisatie. 

Kunnen jullie extensions gebruiken?
Nee, de kwaliteit van extensions is minder dan recent afgeknipt haar. Dit komt omdat het haar in extensions al eens behandeld is. Wanneer wij de pruiken laten maken, gaan wij uiteraard voor de mooiste stukken haar. En dat zijn de staarten die door de mensen worden afgeknipt en geen extensions.

Kan ik gekruld haar doneren?
Heel sterk krullend haar is wat moeilijker te verwerken tot een mooie pruik, maar niet onmogelijk. Wij gebruiken krullend haar dus wel.