Wij hebben al 1184 kinderen blij gemaakt met een mooi haarwerk!

Adopteer een pruik

Per jaar verliezen zo'n 500 tot 550 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie. Het kan wel twee jaar duren voordat de eerste donshaartjes weer zichtbaar zijn. Met een kaal hoofd of een zichtbare pruik blijven deze kinderen ''patiëntjes''. Een mooie pruik zorgt ervoor dat zij zich weer ''kind'' voelen.

Pruiken van echt haar

Met jouw hulp kan Haarwensen deze kinderen van een pruik voorzien zonder dat daar kosten aan verbonden zijn. Oprichtster
Yvonne de Boer: "Pruiken van echt haar kosten tussen de € 1.500 en
€ 2.000. Slechts € 431,- wordt vergoed. Veel ouders hebben dat geld niet. Dan zie je van de zes kinderen op een ziekenzaal één met een mooie pruik, een paar kale koppies bedekt met een sjaaltje en een kindje met een goedkope synthetische pruik. Dat is zo'n sneu gezicht."

Haarwensen maakt een uitgebreide collectie waar alle kinderen tot en met 18 jaar de mogelijkheid hebben om kosteloos een pruik uit te zoeken. Bedrijven een particulieren kunnen pruiken adopteren. Het geld dat zij doneren, wordt volledig gebruikt voor het maken van een nieuwe pruik. Deze wordt opgenomen in de pruikencollectie. Zodra de eerste haren uitvallen, kunnen kinderen een pruik uitzoeken die het meest op hun eigen lokken lijkt. Zo hoeven zij geen dag zonder haar rond te lopen.

Onderhouden van pruiken

Haarwensen heeft niet alleen haar en geld nodig voor het maken van deze pruiken, maar ook geld voor het onderhoud. "De pruiken moeten wel mooi blijven, dus moet je net als met je eigen haar regelmatig naar de kapper. Om dit te realiseren hopen wij op veel financiële steun. Dat moet lukken want helaas krijgt iedereen in zijn omgeving wel eens te maken met kanker of de gevolgen daarvan."

Met een donatie van € 1.500 adopteer je een pruik. Als je als bedrijf of particulier een pruik adopteert maken jullie een kind heel blij. Je verzorgt dan de productie, het aanmeten en onderhoud van de pruik voor één kind. Tevens krijg je als bedrijf een vermelding met logo op de website.

Alle kleine beetjes helpen natuurlijk. Dus ook kleine donaties zijn van harte welkom. Giften kunnen overgemaakt worden via Rabobank IBANnummer: NL42RABO0136328628 ten name van Stichting Haarwensen te Mijdrecht of eenvoudig via de doneertool op de website.  

Voor meer informatie kan je contact met de Stichting opnemen.

Evy Evy