Wij hebben al 1216 kinderen blij gemaakt met een mooi haarwerk!

Haar doneren

De pruiken van Haarwensen worden gemaakt van echt haar. Daarom zijn wij afhankelijk van mensen die hun afgeknipte haar willen doneren. Wil jij jouw haar afknippen of heb jij nog een staart in de kast liggen? Wij ontvangen deze graag. Bekijk voordat je het haar toestuurt of afknipt onze spelregels om te zien of jouw haar wel geschikt is. 

De afgeknipte vlechten ontvangen wij graag op het onderstaande adres

Stichting Haarwensen
Postbus 244
3640 AE Mijdrecht

Gebruik een stevige envelop en zorg ervoor dat deze goed dichtgeplakt wordt. Wil je een berichtje ontvangen als je haar bij ons is aangekomen? Download dan de brief voor bij je haardonatie en stuur deze samen met je vlecht op. Uiteraard vinden wij het ook leuk om foto's, zelfgemaakte briefjes en tekeningen te ontvangen. 

Wanneer de vlecht door de kapsalon wordt toegestuurd, kan het enige tijd duren voordat Haarwensen de vlecht heeft ontvangen. De meeste kapsalons sparen een aantal vlechten op om deze tegelijk naar Haarwensen te versturen. Dit heeft geen consequenties voor de kwaliteit van het haar. Je ontvangt pas een ontvangstbevestiging als Haarwensen de vlecht heeft ontvangen. 

Moet je je haar nog afknippen? Bezoek dan vooral onze actiepagina, wie weet wordt er binnenkort wel een knipdag bij jou in de buurt georganiseerd. 

Pruiken voor kinderen

Onze pruiken zijn alleen bestemd voor kinderen, niet voor volwassenen. Dit betekent dat het haar dat wij gebruiken voor het maken van de pruiken, ook geschikt moet zijn voor een kind. Je kunt je voorstellen dat wij een kind bijvoorbeeld niet blij maken met een grijze pruik. De gedoneerde haren worden niet bewerkt, de kleur van het toegestuurde haar wordt dus ook de kleur van de pruik. Bedenk dus vooraf goed of een kind van nature jouw haarkleur kan hebben. Wanneer dit het geval is, ontvangen wij het haar graag. 

Leeftijd van het haar

De leeftijd van het haar maakt niet uit, zo lang het maar soepel, zacht en glanzend is. Wanneer het haar ouder is dan 10 jaar zal het eerst door Haarwensen gecontroleerd worden, alvorens deze wordt verwerkt in een pruik. Extensions worden niet gebruikt.

Wil je meer weten over Haarwensen?

Kijk ook eens op: