Wij hebben al 1199 kinderen blij gemaakt met een mooi haarwerk!

Acties in het land

08 juli 2018

Heb jij lange haren? dan ben jij geknipt voor Haarmeisjes

8ste dag zoekt heldinnen met lang haar. In samenwerking met het ROC Friese Poort en verschillende kappers uit de buurt, organiseert 8ste dag het project Haarmeisjes. Aan de hand van dit project wordt een inzamelactie gehouden voor Stichting Haarwensen. Voor deze actie worden mensen gezocht die bereid zijn om 30 centimeter van hun haar te doneren.


Tijdens 8ste dag op 8 juli zal Haarmeisjes onderdeel uitmaken van een aaneenschakeling van optredens en projecten die een kettingreactie gaan vormen in de binnenstad van Leeuwarden. Op de hoek van de Eewal zal een reactie, Haarmeisjes in gang zetten. Met een schaar die doorgegeven wordt, zullen 25 kappers van het ROC Friese Poort, de vlechten van 25 donateurs afknippen. De afgeknipte vlechten worden verzameld in een mand. Het toenemende gewicht zal aan de hand van een mechanisme de volgende schakel in gang zetten.


8ste dag is op zoek naar heldinnen met lang haar die het leuk vinden om iets te doen voor de stichting Haarwensen. De donateurs schenken ca. 30 centimeter van hun haar, wat vervolgens wordt gebruikt voor het maken van een pruik. Na afloop wordt de donateur naar een deelnemende kapperszaak gebracht. Hier wordt het kapsel mooi bijgewerkt zodat zij weer met een gerust hart over straat kunnen.


Stichting Haarwensen is een stichting die zich in zet voor kinderen die vanwege een medische behandeling of een andere reden kaal zijn of worden. De stichting heeft belang bij haardonaties. Op deze manier zorgen zij ervoor dat deze kinderen kosteloos kunnen genieten van een volle haardos.
Aanmelden kan via de site van de 8ste dag. Wil je op een andere manier een bijdrage leveren, of in contact komen met de organisatie van 8ste dag? Dan kan je mailen met info@8stedag.nl.

« Terug naar actie overzicht